Koordinátor ODIS s.r.o.
skoro 2 roky

S ODISKOU NA HRAD

Vybrané hrady a zámky v Moravskoslezském kraji se zapojily do akce, která k nim má nalákat výletníky a zároveň podpořit cestování hromadnou dopravou. Držitelé personifikované ODISky mají od začátku července do konce září padesátiprocentní slevu na hradech Hukvaldy a Sovinec a na zámcích Bruntál, Nová Horka, Nový Jičín a Frýdek.

Milovníci historie budou mít toto léto příležitost výrazně ušetřit na vstupném na některých našich hradech a zámcích. Držitelé platné personifikované ODISky budou moci zakoupit obyčejné i rodinné vstupenky za polovinu. Padesátiprocentní slevu mohou majitelé ODISky uplatnit od 1. července do 30. září pouze při nákupu vstupenek na pokladnách hradů a zámků. Při online nákupu vstupenek slevu využít nelze. Sleva se nevztahuje na doprovodné programy a akce.

Hrad Hukvaldy

  • Návštěvníkům nabízí zajímavý program každý víkend. Například ukázky šermířů, sokolníků, noční prohlídky, nebo například V. ročník Obléhání nedobytné pevnosti naplánované na 16. – 17. července. Další program na stránkách hradu Hukvaldy.

Hrad Sovinec

  • Také na Sovinci je na každý víkend připravený lákavý program. Připraveny jsou šperkařské a řemeslné jarmarky, rytířské turnaje, lukostřelecký turnaj, pohádková pouť. Ve dnech 24. – 25. září jsou milovníci jídla zváni na Hradní hodování. Kompletní program je na stránkách hradu Sovinec.

Zámek Bruntál

  • Hlavním lákadlem k návštěvě bruntálského zámku je revitalizovaný zámecký park včetně zrekonstruované saly terreny nebo nová interaktivní expozice přírody využívající rozšířenou realitu. Také zámek Bruntál na léto připravuje zajímavý program, například na 27. srpen plánuje Letní slavnosti vína.

Žerotínský zámek Nový Jičín

  • U příležitosti 200 let od narození J. G. Mendela je v zámku až do 28. srpna k zhlédnutí výstava Komiks Mendel, jejíž součástí je i promítání krátkého filmu Mendel a tajemství hrášku. Další informace na stránkách zámku.

Zámek Frýdek

  • Návštěvu zámku ozvláštní o prázdninových víkendech kostýmované prohlídky zámeckého okruhu. Do 2. září je pak na zámku k vidění LEGO výstava Svět z kostek. Další informace na stránkách zámku.

Zámek Nová Horka

  • Barokní zámek sloužil dlouhá léta jako sociální zařízení, Moravskoslezský kraj jej předloni zrekonstruoval a zpřístupnil veřejnosti. Za pozornost zde stojí například zámecká kaple nebo bohatě vybavená zámecká knihovna. Návštěvníci zámku Nová Horka se 28. srpna mohou těšit na barokní koncert skladeb G. P. Telemanna.

Aktuality

Nejnovější zprávy ze světa dopravy v Moravskoslezském kraji.

Moje první ODISka

Moje první ODISka

Všem dětem narozeným v letech 2017 nebo 2018 nabízíme dárek – čipovou kartu zdarma.

5 dní
Zkrácení ochranné lhůty před počátkem platnosti jízdenky v ODISapce

Zkrácení ochranné lhůty před počátkem platnosti jízdenky v ODISapce

Od neděle 3.3.2024 zkracujeme v mobilní aplikaci ODISapka ochrannou lhůtu před počátkem platnosti jízdenky.

přibližně 2 měsíce
Nová skupinová jízdenka 30+2

Nová skupinová jízdenka 30+2

Od neděle 3. března 2024 zavádíme novou 24hodinovou skupinovou jízdenku 30+2.

přibližně 2 měsíce
Změny jízdních řádů od 3. 3. 2024 a 10. 3. 2024

Změny jízdních řádů od 3. 3. 2024 a 10. 3. 2024

V neděli 3. března dochází ke změnám jízdních řádů linek ODIS.

přibližně 2 měsíce
Zobrazit více aktualit